Вівторок, 17 Вересня

КБУ відзначила працівників та компанії, які роблять значний внесок у підтримку будівельної галузі

Під час розширеного зібрання КБУ з нагоди Дня будівельника, який відбувся 16 серпня 2024 р., обговорили актуальні питання і виклики будівельної галузі та відзначили кращих представників будівельної індустрії.

Захід об’єднав понад 150 представників будівельного бізнесу, органів влади, партнерів КБУ, профільних бізнес-асоціацій та об’єднань.

Зокрема, гостями заходу виступили:

  • Олександр Новицький, Голова Державної інспекції архітектури та містобудування України
  • Єгор Фаренюк, Директор Державної установи “Фонд енергоефективності”
  • Олексій Красов, Народний депутат України
  • Наталія Панова, Заступниця Голови Фонду державного майна України
  • Павло Качур, Голова Асоціації «УКРЦЕМЕНТ»
  • Петро Оленич, Заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку
  • Микола Марчук, Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву
  • Андрій Тарасенко, директор департаменту розвитку партнерських проєктів та альтернативних продуктів «УКРФІНЖИТЛО»
  • Олексій Дніпров, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури
  • Олександр Ротов, Голова Ради директорів КБУ
  • Анатолій Беркута, Віцепрезидент КБУ
  • Олександр Харченко, Віцепрезидент КБУ

Також, серед присутніх були представники асоціацій партнерів КБУ: Федерація роботодавців України, Торгово-промислова Палата України, Американська торгово-промислова палата, Європейська бізнес асоціація, Спілка українських підприємців, Міждержавна гільдія інженерів-консультантів, Всеукраїнська асоціація громад, Асоціація малих міст України, ВГО “Клуб Мерів”, Академія будівництва України, Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, USAID Ukraine, GIZ Ukraine, Офіс Постійного Представництва Європейського Інвестиційного Банку в Україні, UkraineInvest, Проєкт “Підтримка цифрової трансформації”, Національне агентство кваліфікацій, Prozorro, ВГО “Жива планета”, проєкт EdUP, та інші наші.

З вітальним словом на початку заходу виступив Лев Парцхаладзе, Президент КБУ. Він привітав присутніх з Днем будівельника та подякував за внесок у відновлення України.

КБУ відзначила працівників та компанії, які роблять значний внесок у підтримку будівельної галузі
З вітальним словом на початку заходу виступив Лев Парцхаладзе, Президент КБУ. Він привітав присутніх з Днем будівельника та подякував за внесок у відновлення України.

Пан Лев відзначив, що незважаючи на усі виклики, український бізнес адаптувався і продовжує працювати.

Модерував зібрання Олександр Червак, виконавчий директор КБУ. Він проінформував учасників про напрацювання і здобутки КБУ протягом останніх кількох місяців, а також про найближчі плани.

Конфедерація активно співпрацює з міжнародними партнерами для прискорення відбудови та сприяє комунікації між владою і бізнесом.

Зокрема, нещодавно ми взяли участь в обговоренні з Міністерством охорони здоров’я України подальших шляхів чесного, швидкого та якісного відновлення корпусу лікарні Охматдит. Крім того, Конфедерацією було ініційовано та проведено Круглий стіл, присвячений вирішенню проблеми ПДВ у питаннях будівництва житла за державні кошти”, – зазначив пан Олександр.

Окремо він підкреслив досягнуті результати в рамках ініціативи “Конфедерація дронів”, яка сприяє співпраці між приватним сектором і оборонними силами. Зокрема, це компанії Alliance Novobud, Penetron, Veka, Royal House, Нове століття, Луцьксантехмонтаж №536, Омокс, Будівельна гільдія України та багато інших.

Традиційно, під час заходу, Олександр Червак та Олена Кононенко, директор виставки ReBuild Ukraine і Аquatherm, розкрили для присутніх програму Recovery Construction Forum 3.0. Незабаром вона буде опублікована на сайті форуму та на ресурсах КБУ. Слідкуйте за оновленнями!

З нагоди Дня будівельника представники будівельної індустрії отримали почесні нагороди від КБУ:

ордени, медалі та грамоти за вагомий внесок у підтримку будівельної галузі в умовах воєнного стану;

подяки за підтримку захисників та вагомий вклад у наближення Перемоги;

подяки за підтримку українського народу та вагомий вклад у наближення Перемоги;

за підтримку українського народу під час російської агресії проти України;

за надійне партнерство, плідну співпрацю задля пришвидшення якісної відбудови України та з нагоди Дня будівельника.

Інформаційні партнери: Бізнес-глянець ЧАС ПЕРШИХ, ACC (American Chamber of Commerce), ProfBuild, Build Portal, Property Times.