Вівторок, 17 Вересня

Прокладаючи шлях до майбутнього, в якому інвалідність більше не буде перешкодою для повноцінного життя, компанія-виробник біонічних протезів Bioniks нагадує про силу інновацій, що сприяють позитивним змінам у світі

Повномасштабна війна завдала чимало непоправної шкоди здоров’ю військовим та цивільним. Як наслідок, десятки тисяч українців терміново потребують установлення штучних кінцівок, проте держава не в змозі закрити цю проблему самостійно без міжнародної допомоги. Серед іноземних виробників, що відгукнулися на потреби українців, є пакистанська компанія Bioniks — міжнародний виробник біонічних протезів, які стали символом прогресу у сфері медичних інновацій.

За словами засновника та генерального директора компанії пана Овайса Хуссейна Куреші, в основі новаторського біонічного протезування Bioniks лежить поєднання передових технологій і людиноцентричного дизайну. Біонічні руки працюють на основі електричних імпульсів, які опрацьовують безліч датчиків усередині протеза. Окрім того, кожен протез розробляється індивідуально з урахуванням конкретних потреб майбутнього користувача, як механічно, так і за допомогою вбудованого програмного забезпечення.

засновника та генерального директора компанії пана Овайса Хуссейна Куреші
Овайс Хуссейн Куреші – засновник та генеральний директор компанії BIONIKS

Біонічне протезування — доволі складний процес. Яким є ваш досвід у цій площині?

Компанія Bioniks установила понад 700 біонічних протезів, зокрема для людей, які постраждали від вроджених порушень, ураження електричним струмом, пошкодження судин, травматичних ушкоджень і, звісно, пацієнтів, які отримали травми на війні. Найменшому з наших клієнтів всього 3 роки, а найстаршому — 75.
Попри складність технологій, компанія гарантує
доступність біонічних продуктів і пропонує свої протези за ціною від 7000 дол. США в той час, як вартість найближчих аналогів починається від 1215 тис. дол. США.

Яким є принцип функціонування біонічної руки Zindagi 2.O?

 

В основі підходу Bionics лежить інтеграція передових технологій штучного інтелекту з персоналізацією вбудованого програмного забезпечення і функціональних можливостей відповідно до індивідуальних вимог. Компанія гарантує, що кожен користувач отримає індивідуальну підтримку на своєму унікальному шляху до повноцінного фізичного відновлення. Такий підхід не тільки підвищує комфорт і практичність використання виробів, але й розвиває почуття розширення можливостей індивідуального протеза, що налаштовується виключно індивідуально до потреб пацієнта й можливостей програмного забезпечення.

компанія-виробник біонічних протезів Bioniks
В арсеналі виробника біонічних протезів Bioniks присутні дитячі протези стилізовані під героїв коміксів

Протез bioniks Zindagi 2.O, що дослівно означає «Друге життя», підтримується мобільним застосунком, який протягом 30 днів збирає інформацію та оцінює її за алгоритмами штучного інтелекту для більшого комфорту власника. Для більшості діагностичних питань треба просто під’єднати протез до свого мобільного застосунку, який за допомогою хмарної системи моніторингу дистанційно відкалібрує виріб. Погодьтеся, це економить час і фінансові ресурси.

Наскільки ця технологія може допомогти в розв’язанні проблеми забезпечення біонічними протезами постраждалих людей в Україні?

Шлях Bioniks у наданні допомоги жертвам війни в зонах конфліктів заснований на співпереживанні й експертизі. Спираючись на свій великий досвід допомоги ветеранам війни, компанія розуміє проблеми, з якими стикаються ті, хто втратив кінцівки внаслідок травм, пов’язаних із конфліктом. Це глибоке розуміння лежить в основі нашого підходу, гарантуючи індивідуальні рішення для кожного, а сама технологія є зручною, стійкою і корисною для постраждалих від війни в Україні.

Потужності Bioniks дозволяють виробляти 500 одиниць біонічних протезів на місяць, кожен із яких відновлює м’язову силу кінцівки, позитивно впливає на психологічний стан здоров’я власника

Ми також маємо значний досвід роботи на теренах Афганістану — країни, що довгий час потерпала від війни. Потужності Bioniks дозволяють виробляти 500 одиниць біонічних протезів на місяць, кожен із яких відновлює м’язову силу кінцівки, позитивно впливає на психологічний стан здоров’я власника.

Для клієнтів з України пропонуємо послугу мобільного 3D-сканування за допомогою нашого застосунку, на основі моніторингових даних якого компаній виготовить індивідуальний біонічний протез і відправить його адресату зручно та безпечно. Цей далекоглядний підхід обіцяє майбутнє, в якому ампутанти зможуть використовувати можливості біонічних протезів із новим оптимізмом і стійкістю до життя.

 

ТЕКСТ: АННА САМАРА.